Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου

1o Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου Υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή ΠΟΥ; Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, Λάρνακα ΠΟΤΕ; 7 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2016 8 & 9 Δεκεμβρίου 2016, 9 π.μ. μέχρι τις 1 μ.μ. Επισκέψεις Σχολείων 10 & 11 Δεκεμβρίου 2016, 11 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη

Start

07/12/2016

End

11/12/2016

Address

Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, Πύλα, Λάρνακα   View map

1o Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου

Υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή

ΠΟΥ;

Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, Λάρνακα

ΠΟΤΕ;

7 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2016

8 & 9 Δεκεμβρίου 2016, 9 π.μ. μέχρι τις 1 μ.μ.

Επισκέψεις Σχολείων

10 & 11 Δεκεμβρίου 2016, 11 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Ποιοι είμαστε από πού ερχόμαστε και που πηγαίνουμε;

Μπορείτε να μετρήσετε τα αστέρια;

Πώς συνδέονται τα ηφαίστεια, οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι πλημμύρες, οι δεινόσαυροι, οι παγετώνες, ο χρυσός, οι θερμοπίδακες, το πετρέλαιο, οι σπηλιές και τα βουνά;

Πόσες πληροφορίες μπορεί να βρίσκονται σε μια τρίχα της κεφαλής σου;

Θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις;

1o Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου

στο Πανεπιστημίο UCLan στη Λάρνακα, από τις 7 ως τις 11 Δεκεμβρίου 2016, με ελεύθερη είσοδο. Η επιστήμη είναι παντού στον κόσμο γύρω μας. Η τεχνολογία επεκτείνεται συνεχώς σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η μηχανική ασχολείται με τα σχέδια των δρόμων, γεφυρών, και σπιτιών που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των μεταβαλλόμενων παγκόσμιων καιρικών συνθηκών και να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τα Μαθηματικά είναι βασική γνώση σε κάθε επάγγελμα, κάθε δραστηριότητα που κάνουμε στη ζωή μας. Εκθέτοντας τους μαθητές σε ευχάριστες δραστηριότητες που αφορούν τα STEM και δίνοντάς τους ευκαιρίες για να εξερευνήσουν τις πτυχές που σχετίζονται με αυτό οι μαθητές, θα αναπτύξουν θετικές στάσεις για αυτά και ίσως μεγαλώνοντας να ακολουθήσουν και μια καριέρα σε ένα πεδίο STEM.

Τι θα υπάρχει;

  • Πειράματα
  • Διαδραστικές Δραστηριότητες
  • Εκπαιδευτικά Εργαστήρια
  • Σεμινάρια
  • Διαγωνισμοί: Ρομποτικής, STEM, Εφευρετικότητας, Δέκαθλο Επιστήμης, Διαλογικές Συζητήσεις, Δημόσιες Παρουσιάσεις Θέατρο Επιστήμης.

Η ανάπτυξη του επιστημονικού και τεχνολογικού αλφαβητισμού θα επέλθει μέσα από την εμπλοκή των μαθητών με καινοτόμες προσεγγίσεις των STEM, οι οποίες θα βοηθήσουν τους μαθητές να επιλέξουν καριέρα σε αυτούς τους τομείς. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξει προώθηση της καινοτομίας και η χώρα μας θα ενταχθεί στο χάρτη της επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.

Το 1o Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου διοργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των διοργανωτών για ανάπτυξη του Επιστημονικού Αλφαβητισμού και της Καινοτομίας στον τόπο μας. Την επίδειξη της έρευνας και της Καινοτομίας που συντελείται στον τόπο μας αλλά όχι μόνο. Γίνεται κυρίως για να εμπνεύσει τα λαμπρά μυαλά των νέων μας τους μελλοντικούς μας επιστήμονες και εφευρέτες…θέλουμε όλοι μικροί και μεγάλοι να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με την επιστήμη και να αντιληφθούν ότι είναι παντού γύρω μας και να την δουν μέσα από ελκυσττικές δραστηριότητες

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον ερευνητικό οργανισμό C.R.I.C. Center for Research and Innovation in Cognition, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και το ερευνητικό κέντρο InSPIRE, Center of Interdisciplinary Science Promotion and Innovative research Exploration. Οι συνεργαζόμενοι φορείς, ο καθένας ξεχωριστά έχει τη δική του εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων διάχυσης και ανάπτυξης του επιστημονικού και τεχνολογικού αλφαβητισμού. Το C.R.I.C. (Center for Research and Innovation in Cognition) είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό, ανάπτυξη εκθεμάτων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο SCI-FUN, το οποίο μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας δέχθηκε πέραν των 15.000 μαθητών ενώ συνεχίζει να προσφέρει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα Robot-Stem Club. Το Πανεπιστήμιο UCLan διοργανώνει κάθε χρόνο στην Αγγλία το Lancashire Science Festival στα πλαίσια του οποίου διοργανώνονται και διαγωνισμοί STEM (Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανολογίας και Μαθηματικών) ενώ το ερευνητικό κέντρο InSPIRE διοργανώνει ανάμεσα σε άλλα το διαγωνισμό CODE.

Το 1o Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου ενσωματώνει πολλαπλές ευκαιρίες για να δούμε πώς οι έννοιες STEM σχετίζονται με τη ζωή. Οι δραστηριότητες STEM με τις οποίες θα εμπλακούν οι μαθητές στο Φεστιβάλ Επιστήμης θα τους προσφέρουν ευκαιρίες για ενεργό συμμετοχή και ενεργοποίηση ανώτερων νοητικών λειτουργιών μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον παιχνιδιού. Θέλουμε να εμπνεύσουμε τα λαμπρά μυαλά των νέων μας, τους μελλοντικούς μας επιστήμονες και εφευρέτες. Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, 2016 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UClan Cyprus ενημερωτική ημερίδα για το Φεστιβάλ.

1o Φεστιβάλ Επιστήμης Κύπρου

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:

www.cysciencefestival.com

ή καλέστε στα τηλ. 24694000 και 99221551.