Επαγγελματική Κατάρτιση

Κατάρτιση υψηλής ποιότητας και αύξηση των δεξιοτήτων για επιτυχή διεκδίκηση μια θέση εργασίας στη βιομηχανία στην Κύπρο και το εξωτερικό…

READ MORE  

Φοιτητική Ζωή

To Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus έχει κερδίσει τον περιζήτητο τίτλο ‘Most InAVative Education Facility’ για τις καινοτόμες εγκαταστάσεις του στα βραβεία (EMEA) InAVation Awards….

READ MORE  

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το Ινστιτούτο παρέχει μια σειρά διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων επαγγελματικών προσόντων για να διασφαλίσει τη επαγγελματική εξέλιξη των φοιτητών…

READ MORE  

ΒΑΛΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

APPLY NOW

Εκδηλώσεις

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥΚαλωσορίσατε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών στο UCLan Cyprus

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών στο UCLan Cyprus ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να αποτελέσει ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα που γεφυρώνει την εκπαίδευση με τη βιομηχανία, συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή γνώση με την τεχνική κατάρτιση.

Τα προγράμματα του Ινστιτούτου είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχονται στους φοιτητές, όχι μόνο οι απαραίτητες γνώσεις, αλλά και η τεχνική κατάρτιση, οι δεξιότητες και οι εμπειρίες που θα τους ανοίξουν το δρόμο για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Άλλωστε, προτεραιότητα του Ινστιτούτου είναι παράξει καλά εκπαιδευμένους, άριστα καταρτισμένους απόφοιτους δίνοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στην τοπική και τη διεθνή αγορά εργασίας στον τομέα εξειδίκευσής τους.

*Το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών αποτελεί θυγατρική εταιρεία της UCLan Cyprus Limited. Αποτελεί  ξεχωριστό εκπαιδευτικό ίδρυμα και λειτουργεί υπό τη Νομοθεσία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Τα Διπλώματα που προσφέρονται από το Ινστιτούτο είναι ανεξάρτητα από τους τίτλους που προσφέρουνται από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και UCLan UK.

Ακολουθώντας την τάση της παγκόσμιας αγοράς εργασίας, το Ινστιτούτο σχεδιάζει όλα τα προγράμματα του με βάση τις ανάγκες της βιομηχανίας. Σε πολλούς τομείς, οι εργοδότες ψάχνουν για “έτοιμο” προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες. Το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών έχει δεσμευτεί να παρέχει στους φοιτητές, όχι μόνο με τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά και τις τεχνικές δεξιότητες, ικανότητες, και εμπειρίες που θα τους επιτρέψουν διεκδικήσουν καλές θέσεις στην τοπική και τη διεθνή αγορά εργασίας, στον τομέα εξειδίκευσής τους.

Πάνω από το 90% των αποφοίτων της Σχολής Επαγγελματικών Συγκολλήσεων απασχολούνται σε τοπικές και διεθνείς εταιρείες!

Στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών στο UCLan Cyprus λειτουργούν αυτή τη στιγμή τρείς Σχολές, η Ενεργειακή Σχολή, η Σχολή Επαγγελματικών Συγκολλήσεων και η Γεωργική Σχολή. Η Ενεργειακή Σχολή ιδρύθηκε ταυτόχρονα με το Ινστιτούτο το 2013, με στόχο να παράγει καλά εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό που είναι σε θέση να αναλάβει τεχνικούς ρόλους στη βιομηχανία υδρογονανθράκων και πετροχημικών στην Κύπρο και το εξωτερικό. Η Γεωργική Σχολή ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί την πρώτη και μοναδική ολοκληρωμένη Σχολή Γεωργίας στη χώρα. Πρόσφατα, μάλιστα, η Σχολή έχει εμπλουτιστεί με νέα προγράμματα σε εξειδικευμένους τομείς όπως την αμπελοκαλλιέργεια και οινοπαραγωγή, την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, τη δασοκομία, τις υδροπονικές καλλιέργειες κλπ. Η Σχολή Επαγγελματικών Συγκολλήσεων ξεκίνησε τις δραστηριότητές της μέσω της Ενεργειακής Σχολής, ενώ πρόσφατα διαχωρίστηκε μετά τη μεγάλη επιτυχία των αποφοίτων σε απασχόληση στις τοπικές και διεθνείς εταιρείες. Η Σχολή Επαγγελματικών Συγκολλήσεων λειτουργεί πλέον νέες σειρές μαθημάτων με βάση τις ανάγκες της σύγχρονης τοπικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης για εφαρμογές στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο κατασκευαστικό τομέα κ.λπ.

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών δίνει έμφαση στην επαγγελματική ανάπτυξη των φοιτητών του. Η ομάδα Επαγγελματικής Ανάπτυξης του IPS έχει επενδύσει αρκετό χρόνο στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου συνεργασίας και εταιρικών σχέσεων με Διεθνείς Φορείς Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης, προκειμένου να διασφαλίσει την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των φοιτητών. Οι Επαγγελματικές πιστοποιήσεις που προσφέρονται από το Ιντιτούτο περιλαμβάνουν τη Πιστοποίηση των Επαγγελματικών Προσόντων των Συγκολλητών μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Διαπίστευσης TUV Austria, τη Διεθνή Εκπαίδευση και Πιστοποίηση BOSIET από τον διεθνή οργανισμισμό πιστοποίησης προσόντων για τη βιομηχανία υδρογονανθράκων OPITO και το πρόγραμμα για επαγγελματίες λογιστές ACCA.

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών στηρίζει τη “Δια Βίου Μάθηση” και προσπαθεί να συμβάλει στην επιδίωξη της γνώσης μέσω του Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, το IPS προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων και σεμιναρίων, με και χωρίς χορήγηση πιστωτικών μονάδων, για άτομα που αποζητούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε τη σελίδα των Επαγγελματικών Σεμιναρίων και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορεί να χρειαστείτε.

Ειδικές Τιμές για Συμβασιούχους Οπλίτες

ΝΕΕΣ μειωμένες τιμές και Ειδικά Πακέτα για τους Νέους Συμβασιούχους Επαγγελματίες Οπλίτες, για όλα τα προγράμματα Σπουδών. Απογευματινά και Βραδινά Μαθήματα

Δίκτυο Εργοδοτών

Students and Candidates of the IPS have the chance to seek employment within the Institute’s employers and partners’ network.